Doelbewuste dolk in de rug met een review

Camperaarskrant verhaalde al eerder over “reviews” over campings als een welhaast uit de hand gelopen fenomeen.

Niets en niemand ontziend
De eigenaren van websites die graag een review geplaatst willen zien, Tripadvisor is er een goed voorbeeld van, lijken zo onderhand het spoor echt bijster, waar Camperaarskrant al eerder over heeft bericht. Een organisatie die niets en niemand wil ontzien, zoals bijvoorbeeld over de positieve inzet door en de belangen van campingeigenaren, behoren thuis in de categorie gewetenloos, hard, hardvochtig, harteloos, keihard, koud, onbarmhartig, onbewogen, ongenadig, ongevoelig, onmeedogend, onverbiddelijk, spijkerhard, vastberaden om hun doel te bereiken, zij mogen zelfs als wreed worden genoemd, zoals de uitdrukking in de kop van deze allinea in Wikipedia ook duidelijk wordt omschreven.

Hoe meer reviews, hoe beter voor het eigen gewin
Niet meer de belangen van de camping zoekende kampeerders, waaronder natuurlijk ook de goedwillende camperaars en parallel die van de eigenaren van een camping zijn van belang. De organisaties willen zoveel mogelijk unieke teksten voor hun website opslurpen. Het is duidelijk dat Google en andere zoekmachines daar nog steeds op reageren en zo komen die websites hoger in de zoekresultaten en levert het die organisaties meer winst op. Alleen dat doel lijken zij nog voor ogen te hebben. Het belang van de ondernemer, de campingeigenaar, telt niet mee, ofschoon een lelijke review een hele andere achtergrond kan hebben.

Medogenloze dolk in de rug
Een franse camperaar maakte het onlangs wel helemaal te bont. Hij sabelt de hardwerkende beheerder van een camping in Portugal snoeihard neer en draaide hem het lemmet van de dolk fiks in de rug. Hieronder het onverkorte verhaal van deze reviewer. Via de gratis dienst Google Translate kan de lezer zelf de korte zinnen vertalen, zodat er geen “eigen uitleg” vanuit Camperaarskrant nodig is.

Ook Nederlanders
Menigeen zal hiervan schrikken, maar ook Nederlandse camperaars kunnen er wat van. Zij doen dat natuurlijk anoniem, net als de hieronder geciteerde fransman. En de website exploitanten voeren hier geen enkele kontrole op uit, zij smullen er van, want dit is koren op hun molen.

Beledigend voor de Portugese bevolking
Het zal de lezer niet ontgaan dat de ondankbare klager niet eens de moeite neemt om kontroleerbare feiten te noemen, maar zelfs probeert de portugese bevolking heel diep in het hart te kwetsen. Voor hem geldt maar 1 stelling, dat is de superoriteit van de Franse bevolking. Opgemerkt mag worden dat deze camperaar de campingbeheerder zo slecht vond, dat hij wel 6 maanden op deze camping is gebleven.

En veel “verkopers” van apps met camperplekken laten dit soort van misstanden gewoon op zijn beloop.

De onverkorte review
Je suis actuellement dans un camping au sud du Portugal dans la petite ville …….. , ou je réside 6 mois et plus par an dans une autocaravane et si j’ecris sur ce forum aujourdhui c’est pour dénoncer des abus de la part de la direction de celui ci ;
Le fait que vous soyez Francais est deja une mauvaise chose, je ne sais pas pourquoi mais dans ce camping vous etes classé nuisible,
peut etre parce que ce sont les banques qui en sont proprietaire et quelle non pas acceptée que la France et l’europe leurs viennent en aide a l’époque ou le Portugal etait au plus bas, je pense que les Portugais en général ne se souviennent pas qu’ils ont été bien heureux de venir travailler et bien vivre chez nous quand au Portugal ils crevaient la faim, aujourdhui grace a l’europe et a la France le Portugal sort la tète de l’eau (c’est bien) et la !! comme c’est drole les Francais ne sont plus les biens venus..!!??!! Alors Messieurs les propriétaires du camping …… (il y en a qu’un) soyez aimable,dites a la Direction de ce camping de ne plus prendre les Francais pour des pigeons ,de leur faire tout payer sauf l’air qu’ils respirent ,d’etre désagréable ;”si ca ne vous plait pas vous n’avez qu’a aller ailleur”… Les Portugais ont la mémoire courte.
Enfin tout cela pour vous dire: n’allez jamais dans ce camping vous paierez tout et vous n’aurez rien mème pas de l’eau chaude dans les sanitaires ..1 fois sur 3..
Si comme moi un lecteur a eu la mème expérience dans ce camping merci de me le faire savoir, c’est peut ètre un problème de gestion, peut ètre que la responsable du camping a des entécedents FrancoPortugais…quoi qu’il en soit passer votre chemin amis voyageurs.

Staatshoofdengedrag
“Het lijkt wel tijd te worden om dit soort misstanden veel duidelijker aan het licht te brengen”, meent de camperaar-lezer die ons op dit verschrikkelijke voorbeeld attent heeft gemaakt. “Het lijkt wel alsof bij de eigenaren van de websites, die dit soort bizarre teksten toestaan, sprake is van “Staatshoofdengedrag”, besluit hij zijn informatie.