Archeologen ontdekken Romeins Amfitheater in Portugal

Een Romeins amfitheater werd ontdekt in de stad Ammaia, in São Salvador da Aramenha, in de Alentejaanse gemeente Marvão. Voor camperaars: deze locatie is via de N246 te bereiken. Deze spectaculaire ontdekking vond plaats tijdens een nieuwe campagne van archeologische opgravingen die halverwege juni zijn begonnen.

Archeoloog Joaquim Carvalho vertelt dat het een grote ontdekking is, “van groot belang en een bewijs van de culturele- en erfgoedwaarde van de Romeinse stad Ammaia”.

De archeoloog benadrukte dat dit het derde Romeinse amfitheater is dat in Portugal bekend is, na eerder opgravingen van amfitheaters in Conímbriga en Bobadela.

Joaquim Carvalho legt ook uit dat het Romeinse amfitheater vergelijkbaar is met een arena, waar in de Romeinse tijd verschillende spektakels, waaronder gladiatorengevechten, plaats hebben gevonden.

Het gebouw, waarbij een van de toegangsdeuren en een deel van de zitstructuur van de banken konden worden vastgesteld, heeft een structuur van ongeveer 60 meter lang op de hoofdas.

Tijdens de komende paar weken zullen de opgravingen in de stad Ammaia worden voortgezet, in samenwerking met het Nationaal Museum van Romeinse kunst in het spaanse Merida.