Portugal: Grote aanval op brand lijkt succesvol

Toen om 15.22 uur alarm werd geslagen voor een brand in struikgewassen in de Valei van Lacinha bij het plaatsje Sarzedas, bedacht het centrale commando in het oostelijk van de brand gelegen Castelo Branco zich geen moment en zette alle beschikbare middelen in.

Deze aanpak leidde tot een snelle inzet van 172 brandweerlieden, ondersteund door 47 blusvoertuigen en watertankwagens en vanuit de lucht werd de aanval geassisteerd door 5 vliegtuigen en blushelicopers.

Ook uit de omgeving werden brandweerkorpsen opgeroepen om assistentie te verlenen. Nog geen 14 minuten na de eerste melding kon de aanval al groots worden ingezet.

Iets meer dan 2 uur later, kon om 17.36 uur worden gemeld dat de brand onder controle zou zijn. Dit, gezien een stevig windje, onder reserve. Op het moment van publiceren bevinden zich nog 157 brandweermensen ter plaatse. Drie van de blusvliegtuigen zijn naar een andere nieuwe brand vertrokken.