Grootste bosbrand ooit in Duitsland

Het vuur in het met munitie vervuilde bos bij Lübtheen (district Ludwigslust-Parchim) is blijven uitbreiden: op maandagavond brandde het op een oppervlakte van ongeveer 470 hectare.

Aantal blushelicopers wordt naar 8 uitgebreid

Het operationele commando vroeg om nog meer helikopters om de brandbestrijding steviger aan te kunnen pakken. Tot nu toe waren er vier helikopters in gebruik, vanaf dinsdagochtend zijn in totaal acht helikopters in de lucht om het vuur te bestrijden.

Meer waterkanonnen
Daarnaast zullen twaalf in plaats van twee waterkanonnen het werk van de brandweer ondersteunen. Elk kan maximaal 10.000 liter water bevatten. Waterkanonnen, tanks en helikopters worden geleverd door de federale politie en de Bundeswehr.

Grootste brand ooit in Meckkenburg-Vorpommern

Grootste vuur in de geschiedenis van het land
Volgens milieuminister Till Backhaus (SPD) zijn de brandweerkorpsen betrokken bij de “grootste bosbrand in de geschiedenis van Mecklenburg-Vorpommern”. Een vuur van deze omvang bestond zelfs in de DDR-tijd niet, zo werd wel gezegd tijdens een persconferentie in Lübtheen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Caffier, kan de oorzaak van het vuur brandstichting zijn, omdat al verschillende brandhaarden zijn ontdekt.