Bosbranden Madrid leidt tot evacuatie van aantal woningen – Camping ontruimd

Er werden 75 inwoners geëvacueerd toen de vuurzee vanuit Almorox, Toledo de stad begon te benaderen.

Het vuur gaat hevig los bij de camping in Cadalso

Camping ontruimd
Bij het plaatsje Cenicientos werden 8 woningen ontruimd en de Camping Cadalso werd gesloten. De campinggasten dienden direct te vertrekken.

Ook de urbanización Entrepinos
Hier werden 400 inwoners g eëvacueerd en voorlopig in verschillende sporthallen ondergebracht.

De brand begon in de nabijheid van Almorox, Toledo, op vrijdag rond 17:55 uur. Van daar, vanwege de hoge temperaturen, tot de droogte van het veld omdat het veel “brandstof” vond, zoals de hulpdiensten droge vegetatie noemen, heeft het vuur dankzij de sterke wind door kunnen jagen in de richting van Madrid, en woedt nu in de omgeving van Cadalso de los Vidrios en Cenicientos.

Brand zondagmiddag nog buiten controle

Ofschoon Spanje van de Europese landen over de grootste krachten beschikken als het gaat over het bestrijden van branden, zo zijn er de speciale Emergency eenheden van het leger met top materieel, de UME, is de brandweer hoofdzakelijk beroeps en beschikt het land over vele tientallen luchtblusvliegtuigen en helicopters. Toch is het mede door de steeds weer aanwakkerende wind nog niet gelukt om de branden op zondagmiddag onder controle te krijgen.