Portugal: opnieuw brandt het bij Castello de Vide – grote inzet van de brandweer

Om 15.18 uur werd alarm geslagen voor een natuurbrand in de gemeente C de Vide, in de freguesia São João Baptista. 17 Minuten later waren de eerste brandweerwagens ter plaatse.

Om 16.54 uur werd brand meester gegeven, om een minuut later toch weer tot grote buitenbrand te worden opgeschaald. Op dat moment werden nog 2 extra blusvliegtuigen ingezet. Ook vertrokken brandweerkorpsen uit het hele district richting de brand.

5 Luchtvaartuigen
Inmiddels zijn 80 brandweerlieden, ondersteund door 21 voertuigen en 5 blusvliegtuigen/-helicopters, bij een temperatuur van 34 graden, druk in de weer met de bestrijding van deze grote brand.

Vuurzee in de Serra de Sao Paolo

Geen gevaar voor camping
De brand woedt in de Serra de São Paulo, ten oosten van de door Nederlanders beheerde camping Quinta do Pomarinho, maar vormt voor de autoriteiten geen gevaar voor die locatie. Tien jaar geleden liep het voor dezelfde camping minder goed af.

Harde kritiek
“Daarom is het ook zo onbegrijpelijk dat de nieuwe eigenaren in het openbaar, via de website van de camping, hun harde kritiek hebben gegeven op het door de politie, G.N.R. naleven van de verplichte brandbeveilingsmaatregelen”, laat een lezer aan Camperaarskrant weten.