Nieuwe vuurhaarden enorme natuurbrand in Catalonië

De enorme branden die de spaanse autonome regio Catalonië teistert lijkt nog niet te bedwingen. Aan het einde van vanmiddag zijn daar nog 2 nieuwe vuurhaarden bij gekomen.

6.500 Hectare
De woensdag in de Regio Tarragona van Ribera d’Ebre begonnen brand is nu gegroeid tot de grootste bosbrand die Spanje sinds 20 jaar heeft getroffen en heeft al meer dan 6.500 hectare heeft verbrand.

Brandweerteams terug
Een van de nieuwe fronten bevindt zich in La Fatarella, een gebied vlak bij de grote brand die al sinds woensdag actief is. Deze nieuwe vuurhaard bemoeilijkt het bestrijden er van, sinds de nieuwe vuurzee in het natuurgebied Ribera d’Ebre een aantal brandweerteams zich had verplaatst.

Brandweerteams verplaatsen zich tussen de verschillende vuurhaarden

Zij moeten nu terugkeren om de nieuwe fronten te bevechten. Concreet zijn er tien Brandweer-teams naar dit front gekomen. In Spanje betreft het dan een tiental voertuigen met bemanningen die tesamen 1 team vormen. Ook luchtblusmiddelen zijn ingezet.