Italie: Brand bij Molise verontrustte toeristen

Eén hectare brandend land, huizen bedreigd door vuur. Lange interventie van de brandweer

De interventie door de brandweer van het Termano-detachement van Pantano Basso in Campomarino Lido duurde meer dan anderhalf uur. Een groot stuk land aan de via Sturzo was het prooi van de vlammen en het vuur naderde gevaarlijk enkele huizen.

Het telefoontje arriveerde net voor 9.00 uur deze ochtend, donderdag 27 juni, toen sommige mensen bij de rode helmen, de brandweer, de verspreiding van een vuur uit de vegetatie meldden: naast kreupelhout woedde de brand ook in een olijfgaard.

De uitbraak, gevoed door de hete wind die de kust van Molise beïnvloedt, heeft zich verspreid over in totaal ongeveer een hectare land.

Toeristen die in dit Italiaanse Lido aan de stranden verbleven namen het zekere voor het onzekere, even na het zien van de rookwolken waren de stranden al ontruimd.