Catalonië sluit drie berggebieden af ​​na 416 branden in drie dagen

De Generalitat, het bestuur van deze autonome regio, sluit vanaf morgen de toegangen af tot de massieven van Montsec, Montsant en Ports de Tortosa. Dit vanwege het risico van vuur door de extreme hittegolf die Catalonië ondergaat, nadat in de laatste in de hele Catalaanse gemeenschap in drie dagen 416 bosbranden geregistreerd.

Met de voorspelling dat de hittegolf de thermometers drie achtereenvolgende dagen tot extreme temperaturen zal verhogen, heeft de Generalitat ermee ingestemd om de pre-alert van het vuurplan te handhaven, de toegangen tot deze drie bergketens te sluiten en enkele routes van jeugdactiviteiten te annuleren, zoals gerapporteerd Civiele bescherming

Vuurzee vaak gevolg van nalatigheid, aldus de Catalaanse autoriteiten

Alpha Plan 3 in werking
Vanwege het door de enorme hitte ontstane brandgevaar hebben de brandbestrijdingsdiensten een speciaal bewakings- en responsapparaat opgezet om daarmee de gelijktijdigheid van branden te voorkomen. Locale agenten van de diensten hebben het Alpha-plan op niveau 3 in verschillende provincies geactiveerd, vooral in Lleida, dichtbij de Masis del Montsec en op vrijdag komen de gebieden van Montsant en Ports de Tortosa hier nog bij.

Bewoners dorpjes proberen het vuur te stoppen

Annulering jeugdactiviteiten
In de Lleida-regio’s Segrià, Urgell, Segarra en Solsonès en in Anoia in Barcelona, ​​waar het Alfaplan van kracht is op niveau 3, zijn ook de activiteiten in de natuur voor de jeugd geannuleerd.