Prijsvergelijking campings toont fikse verschillen

Een kampeernacht voor 2 personen kost in Oostenrijk 29,28 €

Het duurste is kamperen in Zwitserland, daar komt een gemiddelde van 36,34 € naar voren, gevolgd door Italië, Kroatië en een kampeernacht in Spanje kost gemiddeld 33,58 €.

De goedkoopste campinglanden zijn Wit-Rusland (11,29 €), Moldavië, Noord-Macedonië en Albanië. In Portugal is de vakantieganger, dus ook een camperaar, gemiddeld slechts 18,09 € kwijt.

In Nederland betaalt men gemiddeld 23,28 € en in Frankrijk is dat 24,15 €.

Met 40 miljoen views het grootste reis en boekingsportaal
Het internationale reis- en boekingportaal Camping.info heeft ongeveer 40 miljoen pageviews per jaar en wordt door de markt gezien als de belangrijkste informatiebron in Europa voor kampeervakanties.

Kampeervakanties aantrekkelijker
Camping.info heeft meer dan 23.000 campings in haar bestanden en heeft de prijzen vergeleken van vakanties in heel Europa.Gemiddeld betalen 2 personen in het hoogseizoen tussen de elf en 36 € voor één nacht op een camping. Inbegrepen zijn de parkeerplaats, elektriciteit en lokale belastingen.

Oostenrijk het duurst
Een kampeeravond (nacht) kost in Oostenrijk 29,28 €, ook hier in het hoogseizoen inclusief parkeerplaats, elektriciteit en lokale belastingen.

Meer comfort en uitgebreid vrijetijdsprogramma.
Maximilian Möhrle, de management director van het in Berlijn gevestigde Camping.info, hij licht toe dat bij de vergelijking naar voren komt dat in Oostenrijk het comfortgehalte op de campings groter is en ook het vrijetijdsprogramma op de Oostenrijkse campings veel uitgebreider is.

Europese leiders
“In de prestatievergelijking van prijs en prestatie behoort Oostenrijk zeker bij de Europese leiders”, aldus Möhrle.