I.P.O. zegel in Portugal niet verplicht op voorruit

Hoewel de wetten in Portugal met enige regelmaat worden aangepast, ook nieuwe wetten van kracht worden, blijkt de gemiddelde Portugees, maar zelfs de diender zich nog vast te houden aan oude voorwaarden en gebruiken. Dit geldt ook voor de sticker die men krijgt nadat het voertuig bij het I.P.O. keuringsstation (Apk) is geweest.

Niet onlogisch dat menige expat deze gebruiken volgt in de gedachte van “als zij dat doen, dan zal dat wel moeten…”.

Bij een verkeerscontrole wil de G.N.R. en Policia vrijwel altijd eerst naar de zegeltjes achter de voorruit kijken.

Maar sinds een wettelijk besluit in 2002 (D.L. 144/2012 van 11 juli) is het niet meer verplicht om de IPO (Apk) zegel achter de voorruit te plakken.

Dat hoeft dus ook niet meer met de rode zegel die men ontvangst als de auto nog een reparatie nodig heeft en waarvoor men dan beperkt aan het verkeer deel mag nemen, meestal wordt dat beperkt van alleen naar de garage en het keuringsstation.