Duitse wildcamperaar wilde op de vuist met campingeigenaren

“Hij had zich niet eens gemeld en wilde ook nog eens op de vuist,” zo doet een Nederlandse campingeigenaar in Alentejo zijn relaas.

De eigenaar van een wild kamperende camper wilde, vanaf een stuwmeer nabij de camping, zijn watertank vullen en ook zijn chemisch toilet lozen. Zonder toestemming te vragen, of zich maar te melden, zagen campinggasten deze man zijn gang gaan en waarschuwden de eigenaren.

Blanke zigeuner brigade
Een van de 2 eigenaren die deze camping in 2018 hebben overgenomen, benaderde de duitser met de vraag hoe lang hij op de camping wilde blijven. Hij ging uit van een nieuwe gast. Maar tot zijn verbazing antwoordde het lid van de “blanke zigeuner brigade”, zoals de onsamenhangende groep van rondtrekkende wildkampeerders steeds meer worden genoemd, dat hij helemaal niet van plan was om op de camping te blijven.

Hij vond het heel normaal dat de camping de door hem gewenste service gewoon moest geven en onzin dat hij toestemming moest vragen. Toen de mede-campingeigenaar vertelde daar helemaal niets voor te voelen en aan de camperaar vroeg om wel per direct te vertrekken, maakte deze zich enorm boos.

Op de vuist
Hij wilde zelfs met mijn man op de vuist, liet de andere eigenaar weten. We waren al bezig om de G.N.R. van onze gemeente te bellen om snel naar de camping te komen, want de situatie dreigde uit de hand te lopen. “De camperaar koos op dat moment toch nog eieren voor zijn geld en vertrok met het gratis getankte water terug naar het stuwmeer om daar weer op kosten van de gemeenschap te gaan verblijven”, aldus de eigenaar.