Portugal: Vrouw gearresteerd na verbranden groenafval

De eenheid Milieu van Moimenta da Beira van de G.N.R. in het district Viseu heeft een 54-jarige vrouw gearresteerd wegens het misdrijf van de praktijk van bosbrandcriminaliteit.

De vrouw uit de gemeente Tabuaço verbrandde het de restanten van groenafval van haar landje, toen dat uit de hand liep. Daardoor breidde het vuurtje zich uit op het nabij gelegen grondstuk met brem en ander struikgewas. De vrouw heeft zichzelf in eerste instantie niet gemeld.

Na het onderzoek van de bosbrand, die gistermorgen plaatsvonden, was het mogelijk om de oorzaak ervan te identificeren. De conclusie kwam tot de oorsprong van de brand door het verbranden van bosresten. De vrouw had haar landje schoongemaakt volgens de sterk aangescherpte wettelijke regels, maar liet dat vuurtje uit de hand lopen.

In dan geval heb je in Portugal een misdrijf gepleegd, waarvoor de vrouw nu ook een proces-verbaal kreeg en zich later voor de rechter moet verantwoorden.

Ook aanhoudingen in Vouzela
Het Milieubeschermingsteam van de G.N.R. in Viseu identificeerde gisteren, 19 maart, een vrouw en een man van 60 en 68 jaar, voor de praktijk van bosbrandcriminaliteit, in de gemeente Vouzela. Ook tegen hen is verbaal opgemaakt.