Strakker tijdschema voor schoonmaak v/h groen in Portugal

Huiseigenaren, eigenaren van grondstukken, waaronder ook de eigenaren van een hotel, een B&B en een camping, moeten er dit jaar voor zorgen dat hun grondstuk eerder schoon is dan in 2018.

Vorig jaar werd de uiterlijke termijn enkele keren uitgesteld, zelfs tot in de helft van juni, omdat velen nog geen rekening hadden gehouden met de ingrijpende werkzaamheden die de aangepaste regels met zich meebrachten.

Binnen het kader van de nationale actie “Floresta Segura 2019” maakt de overheid met spotjes en andere meldingen bekend dat er gelegenheid is tot 15 maart om aan de voorwaarden te voldoen.

De G.N.R. maakt dit jaar wel duidelijk dat de uiterste termijn 15 maart serieus moet worden genomen. Een lid van de G.N.R.: “Dit lijkt ook wel redelijk, want vorig moesten de eigenaren vaak flink aan de slag, maar dit jaar is het een kwestie van de puntjes op de i zetten om te zorgen dat aan de wettelijke eisen wordt voldaan.”