Camping te water, het nieuwe vakantieplezier

Het is alweer 5 jaar geleden dat bij Jürgen en Annett, zelf zowel graag kampeerders als watersporters, hun exclusieve vakantieservice voor Camper en Caravan te water aan begonnen te bieden als “Camping op het water”.

De camper kan tot 6 meter lang zijn

In de regio van Müritz in Mecklenburg, varen inmiddels 6 mooie schepen waarop de Caravan of Camper kunnen worden gereden. Alle materialen zijn aanwezig om het voertuig goed aan de boot te bevestigen.

Vervolgens is de huurder van camper- of caravanbestuurder omgetoverd tot een echte kapitein die de boot – waarvoor geen schipperspapieren zijn vereist – door het schitterende landschap te varen.

De verhuurders zorgen voor een uitgebreide documentatie, zodat men zich geen moment van de dag al vervelen.

Die informatie gaat over alle met elkaar verbonden wateren, van rivieren tot meertjes, de steden en havens.

Het is ook mogelijk om een boot met daarop al een grote volledig ingerichte caravan te huren. Het seizoen voor het huren van een boot voor een vakantie op het water is van april tot half oktober.

Daarna bezoeken de eigenaren graag andere campings in Europa om ook daar weer veel van het waterplezier te genieten.

Nu vertrok deze caravan van een camping in het portugese Marvao – Alentejo – maar in de zomer kan ook deze voor de huurder op een boot worden geplaatst

De boten zijn geschikt voor een camper tot 8 meter lang zijn en een caravan tot 9,5 meter. Het gewicht mag niet hoger zijn dan 4,5 ton.

Kijk dit filmpje voor nog meer informatie.