Echtpaar overlijdt in camper in Zwitsers Ricken SG

Een 78 jarige man en zijn 74 jarige echtgenote zijn door de campingbeheerder dood in hun caravan aangetroffen.

Nadat de campingbeheerder het paar al 2 dagen niet had gezien ging hij poolshoogte nemen, bij de camper aangekomen werd op zijn kloppen niet open gedaan, waarna hij de camper opende, daar zag hij beiden in bed liggen, zij bleken te zijn overleden. Tot aan de camper trof de campingbeheerder in de verse sneeuw geen andere sporen als alleen die van hemzelf aan.

De politie gaat uit van een ongeval, zoals als eerste aanname een gaslekkage. De camper wordt nog technisch onderzocht. Van slordig omgaan met de installatie, zoals een buurman noemt, kan volgens de campingbeheerder geen sprake zijn. Sepp Rüegg: “Zij waren absolute profi’s en kwamen al 37 jaren achter elkaar naar onze camping.”

George, de 78 jarige man worstelde wel met hartproblemen. Had recent zelfs een operatie gehad. Rüegg zegt: “Hij was niet zo fit als vóór de operatie, maar hij liep wel vaak.”

De twee namen keer op keer deel aan de diverse activiteiten op de camping. Ook op de oudejaarsfeest, die de beheerder elk jaar organiseert: “Ze namen altijd deel, als er iets was. Het waren bescheiden, aardige mensen die graag als gasten aanwezig. Je kon goed lachen en praten met hen.

Op de camping-familie reunie bleef het echtpaar zomaar weg. Dat was een beetje onwezelijk vond de beheerder. “De 54-jarige voegt eraan toe:” Ze leken niet meer bij ons willen zijn. En nu liggen zij dood op bed”.