Sterke arm Erdogan zet Nederlandse journaliste uit

Nadat duidelijk werd dat zij onderzoek deed naar “banden in Turkije met terreur” werd Ans Boersma, een Nederlandse journaliste, totaal onverwacht Turkije uitgezet.

De correspondente van Het Financieele Dagblad werd vanochtend het Balkanland uitgezet. Turkije zegt vanuit bronnen in Nederland informatie te hebben gekregen dat de journaliste banden met terreur zou hebben. Ze werd daarop uit voorzorg en met een verwijzing naar “veiligheid” op het vliegtuig gezet. Ze mocht zelfs niet meer langs haar woning om persoonlijke eigendommen op te halen.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) zegt in een verklaring (die via het ANP inmiddels bij meerdere media is geland) dat Boersma verdachte is “in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme”.

Het OM meldt nadrukkelijk dat Boersma zelf niet wordt verdacht van een misdrijf met een terroristisch oogmerk.

AD-verslaggever Niels Klaassen meldt dat Boersma zelf in het duister tast waar zij u precies van verdacht wordt,