Belasting voor Internetgiganten

Frankrijk zal dit jaar een nationale belasting op internet “reuzen” invoeren en krijgt de steun van andere Europese landen, dit heeft de Franse minister van Economie en Financiën, Bruno Le Maire, vandaag aangekondigd.

Gezien de patstelling van vier landen in de 28 landen van de EU, zal Frankrijk op eigen initiatief een “nationale belasting heffen” op “de volledige facturering van 2019″, aldus Le Maire, die daarbij meldde nog enkele weken nodig te hebben om de nieuwe belasting in de laatste details te hebben om door de regering te worden goedgekeurd.”

Volgens het persbureau EFE heeft de minister in een persconferentie gezegd dat hij met andere europese landen in overleg is. Dat zijn landen die die ook hun digitale belastingtarieven toe willen passen, zoals Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.

De Franse minister zei ook dat de belastingheffing bij de internetreuzen zal worden besproken tijdens een bijeenkomst vandaag met de voorzitter van de Eurogroep en Portugese minister van financiën, Mario Centeno.

Het doel van Bruno Le Maire is dat internet-reuzen (groepen met meer dan 750 miljoen euro aan jaaromzet) een belastingtarief gaan betalen dat vergelijkbaar is met dat van andere bedrijven.