Marlboro gaat van de markt

Tot deze beslissing is Philip Morris International, eigenaar van het tabaksbedrijf, gekomen

De Philip Morris International, ook fabrikant van Chesterfield en L&M, is van plan de sigarettenproductie te beëindigen. Er is nog geen datum, maar volgens informatie afkomstig uit de Verenigde Staten is dit besluit genomen, omdat het bedrijf toch al steeds meer geneigd is te blijvend te investeren in wat zij rookvrije producten noemen.

Het idee is om door te gaan met het investeren in verwarmde of elektronische tabak. “Het zal geen rook bevatten, maar het zal de smaak en nicotine hebben die elke roker tevreden gaat stellen”, vertelden enkele bronnen van Marlboro aan de Amerikaanse en Britse pers.

Het bedrijf plaatst nu al advertenties in verschillende kranten, zowel in de Verenigde Staten als in Groot-Brittannië, met het doel om aan het publiek mee te delen dat het stopt met het produceren en op de markt brengen van de gebruikelijke sigaretten. “Het voornemen van ons nieuwe jaar is, dat we proberen de sigaret op te gaan geven”, zo staat in een eenvoudige paar regels van deze nieuwe campagne.

Opgemerkt moet worden dat Phillip Morris campagnes al in 2018 is begonnen om het publiek over te halen alternatieven te zoeken en suggereerde vorig jaar al dat het de toekomst van een hele andere weg dan tabak in zal slaan.

In Nederland heeft Philip Morris een tabaksfabriek in Bergen op Zoom.