Snelheid Spanje naar 90 km/h

De Spaanse ministerraad zal naar verwachting op vrijdag 28 december een beperking goedkeuren van de maximumsnelheid tot 90 km / u op secundaire wegen, daar vinden de meeeste verkeersongevallen op plaats.

Volgens de Spaanse krant El Pais, gaat het over ongeveer zevenduizend kilometer aan wegen, waar het tot nu toe mogelijk was om met een maximumsnelheid van 100 km / h te rijden. Dit is de eerste van de hervormingen die gepland zijn voor volgend jaar met als doel het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Het was in oktober dat de minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, het besluit van de regering aankondigde om de snelheidslimiet te verlagen, waardoor Spanje op één lijn komt te staan ​​”met de referentielanden van de Europese Unie”, zei hij toen.

In Portugal wordt deze limiet al toegepast op wegen buiten de bebouwde kom. De maatregel “zal dienen om het frame van limietsnelheden te vereenvoudigen en de communicatie met de bestuurder te vergemakkelijken”, voegde de spaans minister eraan toe, eraan toevoegend dat de verandering slechts 7.000 van de 165.000 kilometer wegen omvat die deel uitmaken van het wegennet in Spanje.

Naar 80 km per uur
Voor autobussen en vrachtauto’s gaat de maximale limiet van 90 km / h naar 80 km / h.