Facebook verwijderd oproepen Portugese gele hesjes

Op verzoek van de autoriteiten van Portugal heeft Facebook een aantal pagina’s met oproepen van “Gele Hesjes” van het internet gehaald. Dit is het verhaal van Anabela Andry tegenover de nieuwssite “i”.

Het evenement met de naam “Let’s Stop Portugal als een protest” had al meer dan 40 duizend geïnteresseerde oersonen en 15 duizend bevestigingen. Het staat voor 21 december gepland en het doel was om de gele hesjes in vele delen van het land de straat op te laten gaan.

“Laten we zoveel mogelijk mensen verzamelen, laten we de A8 blokkeren, het is mogelijk dat ze naar ons luisteren”, stond het in de presentatietekst en die eindigde met:

Blokkade
“Realiseer één ding, dit is geen manifestatie. Daar zijn er all 200 euro per jaar van en er wordt nooit iets gedaan. Dit is een blokkade !!! Protest !!! Een opstand van de mensen verenigd totdat de mensen werden gehoord.”

Maar zelfs met het evenement op het internet uitgeschakeld, zijn er meerdere groepen portugezen met hetzelfde doel nog steeds actief, zij het met een kleinere omvang.

Anabela onthulde deze informatie omdat “de mensen van het management van de Facebookpagina het evenement de melding met het verzoek om de pagina’s te verwijderen hebben ontvangen”.

Het is gebruikelijk dat het sociale netwerk gebeurtenissen verwijdert die veel klachten verzamelen, wat mogelijk het geval is geweest omdat het veel controverse op Facebook genereerde.

20.000 agenten
Voor de 21e heeft de PSP al haar agenten gevraagd om de vrije dag op te schorten om zo de beveiliging te verbeteren. Geschat wordt dat ongeveer 20.000 agenten paraat zullen zijn.