Politieverloven Portugal ingetrokken – gele hesjes organiseren “olievlek-effect” als actie

Bij de portugese politiedienst PSP zijn alle verloven voor in ieder geval de komende 21december al ingetrokken. De GNR zal ook volledig paraat zal zijn, daarvoor behoeven geen verloven te worden ingetrokken.

Blokkade A8
De organisatoren blijken enorm goed met elkaar te kunnen communiceren. Zij doen dat via de sociale media. Zo is opgeroepen om de A8 bij Loures te blokkeren.

Olievlek over het land
Anders dan in Frankrijk, waar de gele hesjes zich hoofdzakelijk in Parijsactief willen zijn, in de andere grote steden zijn er geen noemenswaardigeincidenten waargenomen, België waar Brussel het centrale punt was en Berlijn, willen de Portugezen hun acties blijkbaar over het hele land te voeren.

Via de sociale media worden nu oproepen gedaan met gerichte locaties in bijvoorbeeld in Porto op de autoweg VCI: Via Centura Interna, Braga, de universiteitsstad Coimbra: Rotunda Casa da Sal, Leiria: Marinha Grande en het Dr Magalhaes Pessoa stadion, Santarém, om maar een paar plaatsen van het 1e uur te noemen.

Nog meer binnenland en en Algarve
Naast alle plaatsen die altijd als zeer rustig worden gezien, bijvoorbeeld Beja, worden nu ook oproepen gedaan om in de provinciale stadjes van Portugal te demonstreren, zoals in Viseu op het centrale plein Rosso. Voor Faro wordt opgeroepen tot het verzamelen bij het winkelcentrum Forum, bij Braga in het plaatsje Vila Nova de Famalicão.

Ook de Azoren
Ook op de eilandengroep Azoren worden oproepen gedaan om op de 21ete gaan demonstreren, hierbij wordt de plaats Ponte Delgada genoemd om zich te verzamelen.

Vreedzaam demonstreren
De foto’s, die bij de oproepen en op de inmiddels vele Facebookpagina’s worden getoond, zijn niet mis. Zij laten de veldslagen in Parijs zien. Toch roepen de organisatoren in Portugal op om vooral vreedzaam te gaan demonstreren.