Vreemdelingenpolitie Portugal arresteert 13 buitenlandse voetballers

De Dienst Buitenlanders en Grenzen (SEF), de Portugese Vreemdelingendienst, arresteerde vandaag 13 buitenlanders die speelden bij clubs van de Voetbalbond van Bragança, 14 anderen werd meegedeeld dat zij het land vrijwillig dienen te verlaten.

Tijdens twee inspecties ontdekte de SEF in totaal 37 buitenlandse burgers, in Carção en Carrazeda de Ansiães. De operaties resulteerden in de “detentie van 13 vreemdelingen wegens onrechtmatig verblijf op het nationale grondgebied van Portugal en het geven van een vertrekopdracht aan de 13 anderen, zo laat de SEF in een verklaring weten. Zij dienen het land binnen enkele dagen te hebben verlaten.

Aan de Portugese Commissie voor Bescherming van Kinderen en Jongeren heeft de SEF gevraagd nog eens 3 buitenlandse minderjarigen op de terreinen van de clubs te identificeren, aldus de SEF.

De operatie in het noorden van Portugal werd ondersteund door leden van de GNR, er waren 16 inspecteurs van de SEF bij betrokken.

Het is algemeen bekend dat steeds meer buitenlandse jeugvoetballers in de betaalde lagere divisies in Portugal spelen.

De gedetineerden worden deze donderdag voorgeleid bij de rechtbanken van Miranda do Douro en Vila Flor.