Vermoorde journaliste: Socialiste europarlementarier interrumpeert in Lissabon 1e Minister van Malta met “schaamteloos!”

Ana Gomes, een Socialistische Europarlementslid bekritiseert de Maltese premier omdat hij niets heeft gedaan om erachter te komen wie een onderzoeksjournalist in dat land heeft vermoord,

Tijdens het socialistische Congres, wat plaatsvindt in Lissabon, was het een controversieel moment waarin Gomes de speech van Joseph Muscat onderbrak met de woorden: “Shame Shame, u ondersteunt de corruptie !!”.

Vervolgens spelde zij – opdat iedereen het goed kon horen – de naam van de in Malta vermoorde onderzoeksjournalist, “Daphne Caruana Galizia”.

Volgens de massamedia die het evenement volgen, bleef de socialistische Maltese premier zich onaangedaan aan zijn speech houden en negeerde hij het geschreeuw van Ana Gomes.

De onderzoeksjournaliste die het aandurfde de corruptie in Malta aan de kaak te stellen

Op 16 oktober 2017 ontplofte de auto, een Peugeot 108, van de 53-jarige Daphne Caruana Galizia. Precies 108 dagen eerder waarschuwde zij de Malteser autoriteiten wegens de ontvangen doodsbedreigingen.