FICC Congres in Lissabon roept reacties tegen wildkamperen op

Van 21 tot 23 november houdt het FICC, voorheen in Duitsland en Nederland bekend als de Internationale Federatie van Kamperen en Caravanning, nu:  Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning”, haar internationaal congres in Lissabon.

De vaste agendapunten zijn gepubliceerd.

Oproepen aan de FICC
Opvallend is dat via de sociale media een groot aantal reacties los komt die aan de FICC zijn gericht.

Ze Diogo laat weten “moe te zijn van de invasie van caravans en busjes op onze strandparkeerplaatsen. Ze komen samen met afval en slechte attitudes. We willen schoon strand en toegang tot het uitzicht op de zonsondergang voor iedereen en geen uitzicht op caravans. Er zal wetgeving komen om huidige misbruiken te voorkomen.”

De redactie pikt er 2 uit:

João Serafim schrijft aan de FICC:  “Vergeet alsjeblieft niet om het belangrijkste onderwerp van deze kwestie te bespreken. Overmatige illegale caravans, en de negatieve gevolgen voor de natuur, het lokale leven en andere toeristen.”

António Justino Ferreira publiceert in de Franse taal de volgende oproep op de FICC-site: ” We tolereren niet langer ilegale caravans in het natuurpark Costa Vicentina. Het is genoeg. Respecteer onze natuur. Je partner moet op een gelegaliseerde camping verblijven. De parkeerplaatsen van onze stranden zijn niet kampeerterreinen. Een bericht uit Portugal.”

De FICC ziet als haar missie het promoten van kamperen, caravans en camperen als een aantrekkelijke vorm van toerisme op internationale schaal met betrekking tot milieubescherming en het culturele erfgoed van de wereld.

Wij wachten op een verdere reactie vanuit de FICC organisatie in Brussel.