Vraagtekens algemene veiligheidssituatie na de ramp in Borba

In de sociale media circuleren alarmerende signalen die door de traditionele media in Portugal niet worden opgepakt.

Afgelopen maandag stortte een groot deel van een straat tussen Borba en Vila Viçosa in.  De “oorzaak” is de zware regenval in combinatie met het tot dicht aan de wegrand afgraven van de groeve om het marmer te kunnen delven.

Twee slachtoffers zijn bevestigd, er zijn nog drie vermisten, zij bevonden zich vermoedelijk in de 3 auto’s die bij het naar beneden vallen van de weg de diepte zijn ingestort en in de grote hoop aarde en stenen zijn ondergraven.

De bovenstaande foto geeft de algemene situatie in deze omgeving aan. De weg die langs de diverse marmergroeven loopt is duidelijk te zien. Ook is te zien dat hier geen sprake meer is van een stukje veiligheid voor de bevolking die zich over deze locale weg wil verplaatsen. In de media, noch bij de overheid, wordt aandacht aan deze situatie gegeven.