Politie maakt 38 Irakezen van illegale camping zoek

Peter Maas, de burgemeester van Bladel, in welke gemeente de politie een illegale camping oprolde, weet niet waar de 38 Irakezen zijn gebleven.

De illegalen werden – na vele signaleringen vanuit de bevolking – “uiteindelijk” door de politie aangetroffen en naar het politiebureau overgebracht.

Aangeboden asielaanvraag geweigerd
Volgens de burgemeester heeft de politie, volgens de daarvoor geldende richtlijnen, de Irakezen aangeboden om voor een verblijf in Nederland een asielvergunning aan te vragen. Dat aanbod werd collectief geweigerd: “Zij willen alleen in Groot-Brittanie een verblijfsvergunning aanvragen”, zegt Peter Maas.

Vervolgens kon de politie, aldus de burgemeester, niet anders dan de Irakezen “te laten gaan”.

Dure uitrusting niet uit Irak
Een bewoner van Bladel: “Onbegrijpelijk dat hier niet anders mee om wordt gegaan, die gasten hebben de duurste Iphones en beschikken over tenten en uitrusting waar menig kampeerder heel blij mee zou zijn, die spullen hebben ze echt niet uit Irak meegenomen.”