ANWB Caravan van het jaar 2019: Fendt Bianco Emotion 445 FH

Het rapport van de caravanjury over de Caravan van het Jaar 2019:

“Deze Fendt heeft een bijzonder ruimtelijke interieur omdat de fabrikant de traditionele basisindeling heeft losgelaten. Geen zithoek voorin de caravan maar een opklapbaar tweepersoons bed met daaronder een grote bergruimte die van buiten bereikbaar is.

Deels ontbreken er bovenkastjes waardoor het bed extra ruimte biedt om bijvoorbeeld tv te kijken. Op de twee loungebanken kun je lekker zitten en ze zijn bovendien als extra bed in te zetten.

Een groot venster biedt een panoramisch zicht naar buiten, ook vanaf het bed.

De caravan is bovendien zeer compleet uitgerust met een verstelbare tafel, een buitendouche en een iNET-box: de basis voor het bedienen van verwarming, verlichting en opties als airconditioning, via een app.”

De winnende caravan is gekozen door een vakjury met ervaringsdeskundigen en journalisten die over een ruime ervaring in de caravan- en campermarkt beschikken. De jury heeft de keuze uit alle modellen caravans die voor 2019 nieuw of sterk vernieuwd zijn. Beoordelingscriteria waren onder meer: innovatie, originaliteit, technische kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de prijs/kwaliteit verhouding.

De prijs is vandaag uitgereikt op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.