ANWB Camper van het jaar 2019: HYMER B-Klasse ModernComfort T 580

Het rappot van de camperjury over de Camper van het Jaar 2019:

“Deze op een Mercedes gebaseerde   halfintegraal valt op door zijn nieuwe, lichtgewicht chassis dat voorbereid is op elektrisch rijden.

In de dubbele vloer is maximale opslagruimte gerealiseerd voor de enorme watertanks, bagage, accu’s en toekomstige batterijen en brandstofcellen.

Opvallend zijn ook de vele standaard aanwezige voorzieningen die de veiligheid tijdens het rijden moeten garanderen, zoals zijwindstabilisatie.

Het interieur is heel ruimtelijk en slim ontworpen door gebruik te maken van diagonale zichtlijnen en een obstakelvrije doorloop. Door allerhande gewichtsbesparing, ook in het interieur, biedt deze camper een laadvermogen van maar liefst 600 kg.”

De winnende camper is gekozen door een jury met ervaringsdeskundigen en journalisten die over een ruime ervaring in de caravan- en campermarkt beschikken. De jury heeft de keuze uit alle modellen die voor 2019 nieuw of sterk vernieuwd zijn. Beoordelingscriteria zijn onder meer: innovatie, originaliteit, technische kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de prijs/kwaliteit verhouding.

De prijs is vandaag uitgereikt op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.