140 Brandweermensen bestrijden brand bij Ponte de Lima in Portugal

De bosbrand bij de deelgemeente Bárrio, in Ponte de Lima, die deze woensdagmiddag begon, vertoonde tijdens de nacht een fikse oplevving en dwong op de ochtend van deze donderdag de mobilisatie van meer middelen, waaronder zes blusvliegtuigen en helicopers

“Het vuur is actief, maar de bestrijdingsoperaties gaan goed”, zei de voorlichter van het District Relief Operations Command van Viana do Castelo. Dezelfde indicatie gaf de “president” van de deelgemeente van Bárrio en Cepões, Pedro Lima. “Rond 2 uur was er een heropleving en nu is het vuur meer verspreid en ook nog zeer actief, maar met de komst van de helicopers en vliegtuigen komt de situatie meer onder controle”, zei de burgemeester, die ook informeerde dat het vuur voornamelijk woedt in struikgewas en een stukken dennenbos in het achterland van de gemeente.

Volgens de informatie die beschikbaar is op de website van Civil Protection, is dit de enige actieve brand in het district Viana do Castelo en mobiliseert het meer dan 140 brandweerlieden, ondersteund door 41 voertuigen en zes helicopters en vliegtuigen.