Meerdere branden in Vila Verde (Braga) – Portugal

Meer dan 200 brandweermensen en vijf blusvliegtuigen en helicopers zijn betrokken bij de brandbestrijding die sinds dinsdag in Vade, Vila Verde gaande is.

Mobilisatie van middelen
Volgens Hermenegildo Abreu, districtscommandant van het operationeel centrum van Braga, gaat het hier om een krachtig gevecht tegen de vlammen.  Om half tien vanochtend waren 215 brandweermensen met 67 brandweerwagens in het veld, en waren 5 blushelicopters en blusvliegtuigen gemobiliseerd.

Onkruid
“De wind is nog steeds krachtig, met rukwinden tot 50 kilometer per uur, en dit was voor ons een groot probleem. De toegangen tot de brandhaarden zijn ook moeilijk begaanbaar, maar met alle door ons ingezette krachten winnen wij het van het vuur,” voegde hij eraan toe.

Hij zei ook dat er geen woningen of populaties in gevaar zijn. “Het is gewoon onkruid wat in de brand staat,” zei hij.

Nog een brand
Ook in Vila Verde zelf is een vuur uitgebroken deze begon om 16,12 uur in Aboim da Nóbrega, de brand is onder controle, maar er 82 blijven operationele krachten met 26 voertuigen ter plaatse om de nasleep van de brand onder controle te houden.