Brand Algarve Portugal nog niet onder controle

Het vuur dat vanmiddag in een dennenbos en struiken gebied in Lagos (Algarve) in brand is gegaan, bleek bij het publiceren van dit artikel nog niet onder controle, zo liet de 2e operationele commandant van de Civiele Bescherming aan het persagentschap Lusa weten.

Volgens Abel Gomes, begon de brand om ongeveer 13.20 uur e in de Carrascalinho gebied Rogil. Dat gebied valt binnen de gemeente Aljezur, district Faro, en het bleek al snel zelfs twee fronten te hebben.

Bij de brandbestrijding spelen grote graafmachines op metalen rupsbanden een grote rol, zij kunnen grote paden en gebieden vrij maken om een voortgang van de brand tegen te houden.

Abel Gomes voegde eraan toe dat de sterke wind in het westelijke deel van de Algarve “een grote zorg voor brandweerlieden is en blijft.”

Brand op boerderij in Aljezur
Op zijn beurt vertelde de voorzitter van de Gemeenteraad van Aljezur, José Gonçalves, dat de brand ook een boerderij heeft getroffen, waar een aantal verbrand strobalen voor diervoeding in rook is opgegaan.

In de gevechtsoperaties tegen de vlammen zijn 227 operationele brandweerlieden, ondersteund door 71 voertuigen en 5 blusvliegtuigen en -helicopters ingezet.

Noot van de redactie:
Zodra de brand onder controle wordt gemeld, maakt de redactie van Camperaarskrant.com daar melding van op haar facebookpagina.