Kustpatrouille GNR redt 24 kinderen uit de Egeïsche Zee

Naast de jonge kinderen werden vanochtend vroeg ook 9 vrouwen en 10 mannen gered. Zij werden met een opblaasbare boot ontdekt op 10 meter van de grens met Griekenland.

De Portugese militairen gingen met hun vaartuig, wat bij de FRONTEX is ingedeeld, ter plaatse

Vanwege het hoge aantal kinderen vereistte de redding speciale zorg, 2 kinderen waren nog jonger dan 2 jaar. Zij werden naar de haven van het eiland Samos overgebracht.

De redding vereistte speciale zorg vanwege het hoge aantal kinderen, waarvan er twee minder dan twee jaar oud was. De migranten, nadat ze veilig door de militairen GNR vervoerd werden afgeleverd, een haven van het eiland, aan de lokale autoriteiten.

Portugal neemt met een totale inzet van 13 militairen, een schip en een team voor maritiem toezicht deel aan Frontex, met het doel de illegale immigratie, mensenhandel en andere grens misdaden te voorkomen, maar vooral ook om, door middel van search and rescue missies. bij te dragen aan de bescherming van mensenlevens op zee.