Portugal past bij drugs de “kaalpluk methode” toe

Het territoriale commando van de G.N.R., district Leiria, via de criminele recherche van het detachement van Caldas da Rainha, arresteerde vandaag, op 23 september, een 55-jarige man voor handel in drugs in het plaatsje Alcobaça.

Tijdens het onderzoek, dat ongeveer 8 maanden geleden begon, werden vier huiszoekingen uitgevoerd, waarvan 2 in woningen, 1 in een voertuig en een ander in een nachtlocaal, in de gemeente Alcobaça.

Daarbij werden de volgende inbeslagnames gedaan:
• 798 doses hash;
• 155 doses cocaïne;
• Een digitale weegschaal;
• Een personenauto;
• Een mobiele telefoon;
• Een laptop;
• Diverse voorwerpen die worden gebruikt bij het verwerken van verdovende middelen.
• 5 700 euro in contanten.

“Oftewel”, denk twee keren na, lijkt hier de duidelijke boodschap. Reis je bijvoorbeeld met een camper vanuit Nederland of België naar Portugal, laat de drugs gerust achter. Loop je in Portugal tegen de lamp, dan kun je liftend naar huis, want alles wat je bij je hebt kan in beslag worden genomen. De Portugese wet voorziet er in en wordt natuurlijk toegepast.