Portugees rijdt in op groep feestgangers – 5 gewonden en een dode

Om 10 voor 2 in de afgelopen nacht reed een 21-jarige portugese jongeman in het plaatsje Montijo in op een groep feestgangers.

In Montijo werd het feest ter ere van de “Honra da Nossa Senhora da Boa Viagem” gevierd.

De man reed met hoge snelheid door een hekwerk van hout wat wordt gebruikt om het publiek te scheiden van de losgelaten stieren. Vervolgens reed hij in op een groep personen, hij doodde 1 meisje en 5 anderen werden licht gewond.

De GNR gaat niet direct uit van een terroristisch motief.

De aanwezige Guardas waren direct druk met eerst het blokkeren van de man bij diens poging om achteruit weg te rijden en te vluchten, zijn arrestatie en vervolgens het afzetten van het gebied, alsook het afscheiden van de man van het overige publiek.

Op het terrein werd een ​​veiligheidszone gecreeerd, ook met het oog op het beschermen van de dader en het toepassen van de openbare orde en natuurlijk om een snelle medische hulp aan de slachtoffers mogelijk te maken.

De gedetineerde was vanochtend aanwezig bij het de 1e gerechtelijk verhoor, voor Gerechtelijk Hof van Barreiro, waar besloten werd tot directe preventieve hechtenis, als gevolg van de aanklacht met 12 misdrijven, waaronder gevaarlijk rijgedrag, 10 pogingen tot moord en het misdrijf van moord met voorbedachte rade.