Verbod op Campers in de tuinen van Margherita di Bologna

De gemeentepolitie van de Italiaanse stad Bologna bereid zich al voor om de nodige controles in te stellen op het verbod om voortaan nog met campers de tuinen van Margherita in te rijden.

“Er komen steeds meer klachten van zowel de burgers als van leden van onze gemeenteraad om aan deze “camping” een einde toe te roepen,” aldus een woordvoerder van de Polizia Municipale.

De oplossing
Dit betekent dat de toegang van voertuigen tot de tuinen alleen is toegestaan ​​door de Via dei Sabbioni-poort aan de Via Letizia, terwijl de afslag alleen op de Via Castiglione is. Hieraan is nu een tweede zet toegevoegd: aangezien de Via dei Sabbioni smal is en aan de ingang van het park er ook een poort is, heeft het gemeentebestuur besloten om de doorgang naar campers en voertuigen te verbieden waarvan de breedte meer is dan 2 10 meter. “Er zijn alle extremen van legitimiteit” om dit te doen, verzekert de politiecommissaris Finarelli.

Voor de inwerkingtreding van het verbod is het alleen nog even wachten op de komst van de nieuwe borden, deze zijn al besteld. “We zullen er op de eerste rij staan om de ban te handhaven – waarschuwt de commissaris – om te voorkomen dat de autocaravans de tuinen binnengaan”.