Vuur vanaf Loulé bereikt Almodôvar, bij Beja

Na het versterken van het aantal manschappen en materieel om op zaterdagochtend begonnen vuur te bestrijden, is het aantal brandweermannen gekomen op 524, ondersteund door 187 voertuigen. Gezien het tijdstip van 20.30 uur zijn geen nieuwe blusvliegtuigen ingezet.

Het vuur begon zaterdagochtend in Ameixial, Loulé gemeente, Faro.

Een van de fronten ploegt met “heel veel intensiteit” vuurt, dit als gevolg van sterke vlagen van het vuur. Dit is het zuidelijkste en meest verontrustende front, aangezien het inmiddels Almodôvar in Beja heeft bereikt. De afstand over de weg tussen Loulé en Almodôvar is ongeveer 55 kilometer.

De vlammen blijven evolueren en het vuur begint te huizen in Ash Valley in  het Almodôvar gebied te bedreigen. Er zijn nog geen huizen door de brand geraakt en er was nog geen evacuatie nodig.

Tijdens de nacht zal de brandweer op volle sterkte op hun plaats blijven om de vlammen in ieder geval op de grond te bestrijden en ervoor te knokken dat de brand zich niet verder uit zal breiden.

President Marcelo Rebelo de Sousa “attent” op de branden
De president van de republiek, Marcelo Rebelo de Sousa, zegt in een verklaring tijdens zijn bezoek aan de markt van São Mateus, dat hij “op de hoogte” is van de branden die actief zijn van noord tot zuid in het land.