G.N.R. redt en assisteert 67 migranten in Griekenland

Militair personeel van de Portugese Nationale Garde (GNR), die gestationeerd zijn op de eilanden Samos en Lesbos – Griekenland, dit als onderdeel van de missie van het Europees grens- en kustwachtagentschap (FRONTEX), heeft vanochtend op 1 september 19 kinderen, 14 vrouwen en 34 mannen gered en geholpen.

Het maritieme surveillanceteam van de Coastal Control Unit (UCC), dat vanaf Samos opereert, heeft met een uniek hoogwaardig Thermal Vision Vehicle (TVV), door middel van thermische vision-apparatuur op ongeveer 10 meter van de Griekse grens een opblaasboot gedetecteerd. De Portugese marine van de GNR, die Frontex-patrouilles uitvoert in de Egeïsche Zee, werd onmiddellijk gewaarschuwd, zij hebben 2 kinderen, 3 vrouwen en 21 mannen gered.

Op het eiland Lesbos zagen GNR-militairen tijdens een grondpatrouille op een landweg een groep migranten, bestaande uit 17 kinderen, 11 vrouwen en 13 mannen, die de Egeïsche Zee vanuit Turkije waren overgestoken.

De migranten werden bijgestaan ​​door het Portugese leger en naar de Griekse autoriteiten verwezen.