Opnieuw PV’s voor wildcamperaars in Zeeland

Handhaving en Politie Zeeland hebben 16 camperaars een Proces-Verbaal aangezegd.

Dat gebeurde in de gemeente Veere, de meeste wildkampeerders stonden in Westkapelle aan de Schelpweg. De geldboete bedraagt 140 euro en daar komen 9 euro administratiekosten ibj.

De controle op het illegaal kamperen met een camper, bestelbus, tent of personenauto vindt met grote regelmaat plaats.

Het wildkamperen is volgens de politie een hardnekkig probleem; het afval dat de kampeerders achterlaten, zwerft rond in de duinen en op het strand.

Bovendien poepen en plassen sommige kampeerders op openbare plekken, wat irritatie onder de bevolking en andere toeristen oplevert.

De politie en de gemeente Veere controleren actief op illegaal kampeerders met een camper, personenauto, bestelbus of tent. Een boete bedraagt 140 euro en negen euro administratiekosten.

Het wildkamperen is volgens de politie een hardnekkig probleem; het afval dat de kampeerders achterlaten, zwerft rond in de duinen en op het strand. Bovendien poepen en plassen sommige kampeerders op openbare plekken, wat bij overige toeristen en de locale bevolking irritatie oplevert.

Ook begin juli vond een controle-actie plaats, daarbij werd gecontroleerd in Vrouwenpolder, Westkapelle en Oostkapelle. Er werden 13 camperaars op de bon geslingerd.