Portugal: 36 illegaal staande Camperaars op de bon

De afdeling SEPNA van de GNR van het commando van Setúbal, heeft gisteren, 14 augustus, een inspectie uitgevoerd op het incidenteel kamperen zonder vergunning en het circuleren van voertuigen in de duinen van Lagoa de Melides.

Als gevolg van deze operatie werden 40 personen gecontroleerd, wat resulteerde in het tegen 36 personen opmaken van een Proces-Verbaal wegens het kamperen zonder vergunning, of als dat niet kon worden aangetoond, wegens het onrechtmatig parkeren in de duinen.

Volgens de GNR zijn deze controle-acties gericht op het behoud van het geomorfologisch, floristisch en faunaal erfgoed van de duinen, aangezien dit zeer gevoelige en uiterst belangrijke gebieden zijn, omdat ze een verdediging vormen tegen de intensiteit van de wind, zand en de bewegingen vanuit de zee.

Met steeds groter wordende regelmaat voert de GNR in alle districten van Portugal controle-acties uit. Camperaarskrant berichtte daar al vanaf november 2017 tot de vorige maand regelmatig over. Naast deze acties is ook gepubliceerd over een actie in Odemira en in Alentejo.

Zowel bij speciale acties of gewoon tijdens de surveillance lopen de niet legaal kamperende camperaars tegen een bekeuring aan. De basisbedragen van een bekeuring ligt tussen de 150 euro en 200 euro, maar het bedrag kan oplopen tot 2.000 euro per overtreding en dan ook nog per persoon. De persoon is immers in overtreding, niet het voertuig waarmee de overtreding wordt gemaakt.