Wildcamperaar stort in stuwmeer Alarcón in Cuenca – 1 dode

Gisteren, in de middag is in de Spaanse regio La Mancha, in de provincie Cuenca een camper het stuwmeer ingestort.

Een echtpaar had de camper aan de rand van het stuwmeer bij het plaatsje Alarcón geplaatst, toen de wagen begon te rijden en 25 meter dieper het stuwmeer instortte.

De man van het paar stond nog buiten de wagen, maar de vrouw van 58 jaar bevond zich er nog in.

Vanochtend is de wagen door de Guardia Civil uit het meer getakeld en kon het stoffelijk overschot van de vrouw worden geborgen.

De man is met een shocktrauma in het ziekenhuis opgenomen.

Het lijkt een vreemd toeval dat het voorval kon worden gefilmd, maar de waarheid is dat een video’r het juiste moment van het dodelijk ongeval heeft vastgelegd. De toerist met de video bevond zich aan de overkant van het stuwmeer toen hij plotseling een luid gerommel hoorde. Op dat moment ziet hij een voertuig naar de ravijn rijden, terwijl iemand schreeuwde vanuit de Mirador de la Torre de Armdeas.

De camper rolde een aantal keren de diepte in. De amateur-video’r komt hem te hulp. Ook waarschuwde hij de hulpdiensten en troepen van de Guardia Civil en brandweerlieden, die de hele middag van gisteren het waterreservoir Alarcón hebben geinspecteerd, om te kijken of de vrouw nog kon worden gered.

Bij het aanbreken van de dag wist de Special Group of Underwater Activities of the Civil Guard het levenloze lichaam van de 58-jarige vrouw die vastzat in het voertuig te verwijderen.

Het paar was op vakantie in dit gebied van Cuenca en kwam uit Catalonië.

De camperaar verbleef op deze locatie. Volgens de verklaring van de metgezel van de vrouw was hij uit het voertuig gegaan om wat foto’s van de omgeving te maken, toen de camper om onbekende reden, aan het rollen ging en het reservoir in stortte.

De gerechtelijke politie heeft een onderzoek geopend, er wordt verwacht dat de autopsie nieuwe gegevens kunnen onthullen om te bepalen wat er met de camper gebeurd is om op een helling van meer dan 90 meter te kunnen vallen.