Negatief reisadvies Engeland voor Algarve

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf woensdag een waarschuwing aan de Britten om niet te reizen naar gebieden in Portugal die getroffen zijn door de branden, zoals de Algarve.

“Voor uw eigen veiligheid is het niet raadzaam om naar gebieden te reizen die zijn getroffen door branden. Als u zich al in het gebied bevindt, volg dan de instructies op van de Portugese politie en instanties voor civiele bescherming,” zegt het bericht op de website van het Britse ministerie .

De pagina geeft een overzicht van de consulaire contacten van het Verenigd Koninkrijk in Portugal en er wordt aan herinnerd dat volgens officiele cijfers in 2016 ongeveer 2,3 miljoen Britten het land hebben bezocht.

Nederland heeft géén negatief reisadvies uitgevaardigd.