Ook Silves aan de Algarve onder bedreiging

Het vuur wat gisteravond ook Silves heeft bereikt, is plotseling weer verder aangewakkerd. Dit terwijl in de loop van vanmiddag in een aantal van de gebieden werd gedacht dat het gevaar, ondanks de sterke wind, wel voorbij was.”  vertelde de burgemeester, Rosa Palma aan het Nieuwsagentschap Lusa.

“Het vuur heeft een zeer grote kracht en helaas zijn dit dingen die niet kunnen worden niet gecontroleerd,” zei de burgemeester, kort na 15:00 uur, eraan toevoegend dat het natuurgebied Herdade da Parra (foto boven dit artikel) een van de meest kritieke punten is.

Volgens Rosa Palma, trekt het vuur “zeer dichtbij” aan de stad Silves voorbij, maar is het niet mogelijk om te voorspellen welke de gevolgen zijn van de windrichting die erg beweeglijk is gevolg van de wind.

De grootste zorg is Fóia en Silves
De wind maakt het bestrijden van de meerdere fronten moeilijk. Een climatologist zegt dat vuur in Monchique eigenlijk al als Monchique “ramp aangekondigd was”

Twee extra Canadair-vliegtuigen uit Spanje
Spanje heeft nog 2 extra toestellen gestuurd om de buren te assisteren. De blusvliegtuigen komen rechtstreeks uit de spaanse regio Huelva waar zij actief waren bij de diverse branden die daar de afgelopen dagen hebben geheerst.

Het heropleven van de branden staan ​​in het brandpunt van de autoriteiten, dat zijn – zowel in Silves alsook Fóia- de meest kritieke punten van de brand.