In Nederland meer ontruimde campings dan in Portugal

Het AD meldt:

De grote natuurbrand bij het Drentse Wateren lijkt onder controle te zijn en breidt volgens het Algemeen Dagblad niet verder uit. Wel is er nog steeds sprake van rookoverlast.  De rook is in de wijde omgeving te zien. Vier campings zijn volgens de krant al ontruimd. Brandweerkorpsen uit Drenthe, Groningen en Friesland bestrijden de brand. Ze krijgen ook hulp van de luchtmacht.

Eigenaren van 4 campings in de omgeving hebbenop advies van de Veiligheidsregio besloten hun gasten elders onder te brengen. Meerdere toegangswegen zijn afgesloten en een helicopter brengt de situatie in kaart.

De gemeente adviseert ook uit de rook te blijven en niet terug te keren naar de campings als er nog rook hangt. De Veiligheidsregio laat weten dat in ieder geval niemand voor 19.00 uur terug mag naar de campings.