Headlines situatie Portugal

Gestenigde helikopter
Een man, een 43-jarige bouwondernemer, werd door de Gerechtelijke Politie gearresteerd voor het stenigen van een helikopter die een vuur bestreed en water uit een tank in Cerva, Ribeira de Pena, wilde halen. Hij gooide stenen tegen de ramen toen de helicopter op 5 meter hoogte was. Dit inciedent gebeurde in augustus 2017 en toen deze helicopter direct vertrok liet de verdachte de watertank volledig leeglopen.

Parken in Lissabon gesloten
Vanwege de hitte en het verhoogde risico op brand heeft de Câmara de Lisboa besloten de circulatie en toegang tot het Monsanto’s bospark tot een minimum beperkt en de parken Alvito, Alto da Serafina en Mirador de Monsanto gesloten.

GNR versterkt het toezicht
GNR is een stap omhoog gegaan met de surveillance om brand te voorkomen of snel op te treden in geval van het begin van een brand. Zij patrouilleren in de bergen en bossen.

Vuur in Mirandela
Een andere brand die gisteren vele media mobiliseerde, deze brak uit in de plaats Carvaleas, in Mirandela. De vlammen mobiliseerden 122 brandweerlieden en vier blushelicopters en de EN315 werd gesloten.

Hoogste ozonniveaus
Tijdens de Leça do Balio dag in de gemeente Matosinhos, en Santiago do Cacém overtrof gisteren de verontreiniging ozonconcentratie haar limiet. Dit scenario kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij, bijvoorbeeld, mensen met astma.

Ziekenhuizen onderhouden een normaal ritme
Ondanks de hoge temperaturen versterken gezondheidsproblemen, vooral bij ouderen, kinderen en chronisch zieken, zijn de belangrijkste ziekenhuizen in het land nog niet werd een aanzienlijke stijging van de opkomst noodsituaties.