In Portugal heetste dag sinds 2000

In Portel, Alentejo, was het op vrijdag net voorbij 11:00 uur en de thermometers stonden al rond de 40 ° C. Net als in de rest van het district Évora steeg de temperatuur uiteindelijk tot 45 ° C in deze provincie, waardoor velen hun toevlucht zochten in de zwembaden.

“Tegenwoordig is het alleen in de zwembaden nog te doen, maar deze zon is geen grapjel.” Met de groepen kinderen die we hierheen brengen, moeten we heel voorzichtig zijn, “legde Diana Rosa uit, een lid van een vrijetijdsgroep. “Veel zonnebrandcrème, veel water en wanneer het waterplezier einditn, moeten ecjht wel in de schaduw blijven”, zegt zij.

In het centrum van het dorp wacht de bevolking met kalmte op het uur van een grotere hitte. Er waren er maar een paar die na 12.30 uur op straat waren, maar sommigen toonden hun moed. “We hebben de rest van ons leven op het platteland gewerkt, we zijn er al aan gewend,” zei Alfredo Fradinho, 89, die in Portel woont.

In Évora, gisteren de heetste districtshoofdstad bij 45C, tussen 12.00 en 17.00 uur bleven de terrassen vrijwel leeg.

Alcacer do Sal was de warmste stad, Alcacer do Sal was de plaats met de hoogste temperatuur in het land: 45,9 C. De volgende toppers zijn Reguengos de Monsaraz (45,5 C), Évora (45 ° C), Santiago do Cacém (44,8 ° C) en Alvega (44,7 ° C). Afgelopen donderdag was de tweede heetste dag in Portugal sinds 2000.