Portugal: Branden Castelo Branco met grote inzet snel geblust

Negen vliegtuigen en helicopers bevochten twee branden die op donderdag uitbraken in Palveirinho en Cafede, in de buurt van Castelo Branco.

De branden zijn al onder controle gebracht en op dit moment blijven de brandweerlieden ter plaatse om te verzekeren dat er heropleving van de vuren zijn.

Steen uit vliegtuig
Een van de brandweerlieden raakte gewond met een steen die werd geprojecteerd door de waterkanonnen van een blusvliegtuig.

Er waren bijna 200 mannen bij de bestrijding betrokken, zij werden ondersteund door 35 voertuigen. Er is geen registratie geweest omtrent woningen in gevaar.

Volgens de National Civil Protection Authority, waren er teams van de brandweermannen van Idanha-a-Nova, Castelo Branco, Belmonte, Penamacor en Fundão met in totaal 102 man, vergezeld van 25 reddingsvoertuigen en zeven vliegtuigen  en helicopters ingezet om vuur te bestrijden. De overige brandbestrijders waren van overige organisaties, zoals de boswachters, de GNR met Jeeps die voorzien zijn van een brandbestrijdingskit.

In Caféde, ook in Castelo Branco, brak er donderdag een nieuwe brand uit in een zone met veel groot struikgewas.

De waarschuwing werd gegeven om 15:24 uur en om 16.30 uur waren ze op locatie ter bestrijding van de 60 operationele brandweermensen, ondersteund door 12 voertuigen en drie blusvliegtuigen in de lucht.