Branden regio Athene noodtoestand: 80 doden – 190 gewonden (Update 26/7 van deze header)

De header (Kopregel) boven het artikel is op de laatste actualiteit geactualiseerd. (Red)

De enorme branden in de natuur ten oosten alsook ten westen van de Griekse hoofdstad Athene hebben al voor tientallen dodelijke slachtoffers gezorgd.

Ook zijn er al meer dan 150 gewonden naar de ziekenhuizen overgebracht.

Volgens de autoriteiten worden nog steeds slachtoffers gevonden, niet alle gebieden zijn voor de reddingswerkers bereikbaar, waardoor het de verwachting is dat het aantal slachtoffers nog op zal lopen.

Havenstadje Rafina in brand
Ooggetuigen vertelden aan persbureau Reuters dat zij in het kustplaatsje Mati, ten noordoosten van Athene, verkoolde lichamen hadden gevonden van mensen die tevergeefs hadden geprobeerd voor het vuur te vluchten.

Het populaire toeristenplaatsje is grotendeels verwoest. Het vuur drong ook het centrum van de naburige havenstadje Rafina binnen. Honderden mensen worden met boten in veiligheid gebracht.

Vluchten met de boot, zonder camper
Ook in de omgeving van Kineta, ten westen van hoofdstad Athene, is een grote natuurbrand actief. Door de aanwakkerende wind komen de rookwolken al tot boven de Griekse hoofdstad. Het verkeer wordt door de branden geblokkeerd. Inwoners en toeristen zijn genoodzaakt deze omgeving met de boot te verlaten, de auto’s en campers dienen daarbij achter te worden gelaten.