Nederlandse hulphonden voor Koen naar Gardameer

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest richt zich sinds zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. De politie zoekt met helicopters en drones langs het water, na een melding van een getuige die zich heeft gemeld.

Deze vrouw, die op het vakantiepark werkt, zegt dat zij Koen met een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is Koen met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar camping Lido, waar zij zou logeren. Daarna zou hij mogelijk via de openbare weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Paceng.

Volgens de woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt inmiddels geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden
Meerdere Nederlandse hondenreddingsorganisaties hebben hun hulp al aangeboden wat door de familie enorm op prijs wordt gesteld. Van Dutch Rescue Dogs is een vrijwilliger samen met een zoekhond onderweg naar Italië. Aan het begin van de avond verwacht hij daar aan te komen. Vanavond, morgenvroeg en in de loop van de week zullen nog meer vrijwilligers van RCD naar het Gardameer afreizen.

Zoekhonden werken anders dan speurhonden, zij kunnen worden ingezet als de geursporen door de hitte zijn verwaaid, bijvoorbeeld in een gebied met bossen en sloten.

Stichting Reddingshonden RHWW wachtte eerste nog op de goedkeuring van lokale politie, maar die heeft al snel groen licht gegeven. Op korte termijn zal een voleldig team met elf honden naar het Gardameer vertrekken.

De familie is erg dankbaar voor alle hulp.  “We zijn beide organisaties meer dan dankbaar voor de inzet die zij leveren aan het opsporen van Koen. Allemaal vrijwilligers met het hart op de juiste plek”, aldus de familie.