Maffia misbruikt Portugese overheidsinstantie

Personen die registratie van handelsmerken of patenten hebben aangevraagd, blijken sinds enige tijd brieven met betalingsopdrachten te ontvangen, die niets te maken hebben met het National Institute of Industrial Property – Het Nationaal Instituut van Industrieel Eigendom.

Het INPI wordt door een crimineel netwerk gebruikt om ondernemers en mensen die merkregistraties of patenten hebben aangevraagd, te benaderen.

De slachtoffers ontvangen brieven die afkomstig lijken te zijn van het Instituut, met verzoeken om betaling van honderden euro’s die naar bankrekeningen in Polen gaan. De gemiddelde portugees ziet niet dat het hier om een nepbrief gaat, maar zeker een buitenlandse ondernemer, of mogelijke investeerder in een Portugees project,duikt nogal gemakkelijk in deze truuk die op grote schaal wordt toegepast

De Portugese gerechtelijke politie – PJ –  is deze grootschalige oplichting aan het onderzoeken.